Kreativa krafter utvecklar Örebro

Skärmavbild 2013-06-05 kl. 08.03.25

Drygt 90 000 kvinnor och män arbetar i den kreativa och kulturella sektorn i Stockholm-Mälardalsområdet. Det finns ungefär 65 000 företag som är verksamma i den här sektorn i området, vilket motsvarar 16 procent av det totala näringslivet. Tillsammans omsatte dessa företag 180 miljarder kronor 2011.

Nästan 2 400 av dessa företag finns i Örebro län. 3 000 människor har sin sysselsättning i de företagen. 3,4 miljarder kronor omsätter dessa företag. Och de växer. Det här är näringar som kommer vara med och driva utvecklingen hos oss framöver.

Mälardalsrådet har tagit fram en tydlig och utmärkt rapport som berättar om detta. Jag uppmanar alla som är intresserade av samhällsutveckling, marknadsföring och livet i Örebro att läsa den och inspireras. Det finns plats för fler i det här samtalet som handlar om hur kultur och kreativitet kan bidra till att göra Örebro starkare och bättre. Den här sommaren skapar OpenART nya möjligheter och under en intensiv vecka i skiftet mellan augusti och september så möts Örebro Pride, Live at Heart och OpenART. Det kommer arrangeras olika typer om samtal, möten och evenemang i staden under hela sommaren. Redan nu tar dessa härlig plats i mina flöden.

Bättre vittnesmål om det som står i den här rapporten kan jag inte tänka mig. För som är jobbar i den här sektorn i Örebro är innehållet knappast förvånande, men jag hoppas fler kommer förstå och vilja vara med i den här utvecklingen.

Det gör Örebro bättre.

 

One comment

  1. […] TT Spektra plockade också upp rapporten i en notis som publicerats i ett flertal tidningar, här i SvD. Liksom en del bloggar: Magnus Mörck, chef för Konstfacks Utbildnings- och forskningsadministrativa avdelning och bloggen Gilla Örebro. […]