Hylla det unika i människor – de som vågar trampa upp nya stigar gör skillnad

De första punkten i Gilla Örebro-manifestet: Hylla det unika i människor – de som vågar trampa upp nya stigar gör skillnad. 

Jag har glömt bort i vilket sammanhang jag såg den och rös på riktigt. Kanske var det i en dokumentär om Steve Jobs. Eller något officiellt Apple-event. Hur som helst så avslutades det hela med att den där berömda reklamfilmen Think Different spelades upp. Med Steve Jobs själv som speaker.

Rörande. Inspirerande.

Jag är säker på att vi skulle kunna göra en sån här enminutsfilm med kvinnor och män från Örebro i blickfånget. De finns. De där som går framåt i sin takt. Går över gränser. Flyttar gränser. Förändrar och förnyar. De bidrar till att vi alla får bättre möjligheter att leva, lära och utvecklas.

Den första punkten i Gilla Örebros manifest handlar om de här människorna. Att vi uppmärksammar och hyllar det unika i människor. Att vi stöttar, peppar, hjälper de som vågar trampa upp nya stigar. Det kan hjälpa oss att utmana oss själva att ta nästa steg. Framåt. Uppåt.

Den här är för galningarna. De missanpassade. Rebellerna. De där jobbiga och alldeles underbara typerna som går först. Vi gillar er.

One comment

  1. Anci skriver:

    Så väldigt bra skrivet Fredrik! GAv en energikick denna söndagmorgon