Is this Örebro?

 

Idag öppnar This is Örebro. På Facebook, twitter, App Store och Google Play. Det handlar om den varumärkesprocess som Örebrokompaniet leder och samordnar. Nu är det dags för dig och för mig att berätta vad vi tycker att Örebro är. Låt mig citera några rader från Facebook-sidan:

”Det är alla vi som bor i Örebro, som reser hit och som spenderar tid här som gör staden Örebro. Det är våra historier som bestämmer vad Örebro är. Varför är det då nästan alltid någon annan som bestämmer vad vår stad skall vara? Det är dags att ta tillbaka initiativet! Låt oss tillsammans bestämma vad staden är och vad den skall bli. Det är vi som är staden. Utan oss ingen stad!”

Jag kunde själv skrivit de där orden. Nu görs en genomgripande satsning på att skapa ett ännu starkare varumärke för Örebro. Jag tycker det är bra om vi hjälps åt att ladda namnet och platsen Örebro med allt som du och jag står för och som vi vill dela med andra som lever och verkar här, plus alla som kommer hit och besöker oss. Förstås också de som flyttar hit. För vi har plats för fler i staden, och stadens varumärke är summan av det vi alla gör, står för, delar och berättar om för andra.

Men, är det här Örebro?

Mitt svar är ja. Det är precis det här jag gillar med Örebro. Jag gillar det här initiativet. Jag gillar öppenheten och kulturen. Att alla är välkomna i diskussionen. Kommer jag bidra i det här arbetet? Vill jag berätta om mitt Örebro? Dela med mig? Självklart. Jag hoppas att vi är flera som gör det. Att vi visar att det händer något när människor möts.

Låt oss mata in våra bidrag, tankar och känslor i den där appen. Sen pratar vi om det. Det är ju vi som är Örebro.

2 comments

  1. […] ambitiösa varumärkesarbete Örebrokompaniet gör om bilden av min stad. Skrev en kort text på Gilla Örebro. Laddade hem appen och provade att skicka upp information. Misslyckades, men taggade några bilder […]

  2. […] flyttade hit förra året. Det händer mycket bra här. Jag har skrivit om dagens glädjeämnen på Gilla Örebro och min firmablogg. Känns […]