Kärleken till en stad som heter Örebro är tydlig på galan som bär dess namn

idrottsledare_9511

Malika Bouallala, Örebro Multibasket klubb, Årets idrottsledare på Örebrogalan.

 

Jag har varit på Örebrogalan. Något jag sett fram emot ett par år nu. Med höga förväntningar eftersom jag vet att vi har fantastiska kreatörer, producenter, moderatorer, tekniker och andra som håller högsta klass när det gäller event och galor.

Eftermiddagens pass på Hjalmar Bergmanteatern följdes av nästan 500 människor. Strålande föredrag och klokheter med Tina Thörner och Meg Tivéus och samtal med världsklassentreprenörer som Jens Bergensten och Lena Björck gjorde mig glad och inspirerad. Smarta, moderna företagare som tänker – och framför allt agerar – hållbart. Dessutom presentationer av de olika nominerade företagen som fick mina tankar att vandra iväg åt samma håll.

Vilka företag. Härligt att de finns i Örebro.

Senare på kvällen dags för själva galakvällen. Tillsammans med 750 andra njöt jag av god mat och fint sällskap på Conventum. Oerhört proffsigt arrangerat och briljant lett av Pernilla Månsson Colt. Vi togs igenom ett program där tolv olika priser delades ut. Återigen inspirerande och värmande att höra motiveringar och se reaktioner. Tänk så mycket kloka människor det finns i Örebro.

Musikstaden Örebro manifesterades ikväll. Och det kändes förstås toppen när det som jag hävdar är Örebros mest kända varumärke och största exportframgång – Millencolin – klev upp på scen och spelade ”E20 Norr” och ”Shut you out”. Dessutom musik med Mathias Lilja och Clas Olofsson, Eva Eastwood och unga artister som fortfarande går på gymnasiet. Livemusiken lyfte galan.

Jag gick hem till Hamnplan och kände mig glad och tacksam. Blev lite nyförälskad i min stad igen. Och tänk, när nomineringsgrupperna och kriterierna utvecklas tillräckligt bra så att även kvinnor kan få ta emot priser – då kommer den här galan kännas som världens viktigaste. För det håller inte att bara två av tolv pristagare är kvinnor. Eller hur? Inte minst med tanke på att ordet hen användes under galan. Alla överlevde den användningen och jag vet att arrangörerna bakom galan arbetar medvetet med att få de som röstar fram vinnarna att utveckla sina arbetssätt.

Örebrogalan har kritiserats för den sneda fördelningen av priser. Kanske behöver kriterierna utvecklas för att en bredare mångfald rent generellt ska uppnås. Jag ser fram emot den utvecklingen. För i år tackar jag arrangörer, pristagare och alla som är med och gör Örebro bättre. Tack. Att vår stad utvecklas som den gör just nu är rättvist.

Örebrogalan är en bra grej. Hoppas att ännu fler vill vara med nästa år.

Läs mer om pristagarna och se bilder från galan på Facebook.

Panelsamtal

Jon Forssell, Lena Björck och Jens Bergensten i samtal på Örebrogalans eftermiddagspass.

mc_9726

Millencolin, Örebros finest, överraskade med ett gästspel på Örebrogalan.

Meg Tivéus

Meg Tivéus inspirerade många under sitt föredrag.

auddly_9599

Auddly AB, Niclas Molinder och Daniel Hagenfeldt tog hem två priser på Örebrogalan.

Comments are closed.