Nya musikmöten

FWR_7955

Ikväll var jag på Folk at Heart. Den allra första kvällen. Scandic Grand Hotel fylldes av musiker och musikanter som spelade på akustiska instrument. På scener, i lobbyn, i korridorer och hotellrum. Folkmusik, blues, country, reggae och annan rotad musik. Från olika delar av Sverige och världen kom de. Till min hemstad.

Det är som att Live at Heart fått en lillasyster. En festival koncentrerad till en och samma plats och med en fantastiskt härlig grej det här med akustiska spelningar i hotellrum fram på natten. Jag såg intima sköna uppträdanden av framtidsnamnet Mathilda Wahlstedt, albumaktuella Mathias Lilja, vemodigt fina Meadows ever Bleeding och en hejdlöst svängig orkester vid namn Country of Origin. Dessutom avspänd plock med Olle Unenge. Sittandes i sängar eller ståendes inklämd i något hörn.

Bakom Folk at Heart står Anders Damberg och Andreas Svensson. Till sin hjälp har de engagerade musikälskare som ser till att de här galna projekten får liv. Människor som Kristin Wester, Benke Wahlstedt, Annica Brennander och många, många andra. Och ju oftare jag går ut och är med i de här arrangemangen desto mer bekant blir jag med den återkommande publiken.

Det svänger om livescenen i Örebro. Trots att den fortfarande saknar just en scen. Alltså blir de här musikmötena något större, mänskligare och mycket hjärtligare. Ni som lägger ned själ, hjärta och pengar i detta förändrar staden. Tack för det.

FWR_7793

FWR_7970

FWR_7890

Fler bilder på Facebook

Comments are closed.