Örebro och världen

Skärmavbild 2014-02-19 kl. 21.13.04

Det bor 7300 000 000 människor i världen. I Sverige bor ungefär 9 miljoner av dem. Lite drygt 1 promille av världens totala befolkning alltså. I Örebro är vi 140 000 barn, kvinnor och män. 1,5 procent av Sveriges befolkning och knappt en felmarginal när det gäller jordens befolkning.

Vi finns nästan inte, globalt sett. Skulle vår stad utplånas i morgon skulle världens befolkning kanske inte ens märka det. Vi lär inte klara av att åstadkomma en hållbar utveckling på egen hand. Vi behöver hjälp av andra.

Därför är jag väldigt glad för att Örebro skickar representanter till världens största fastighetsmässa, MIPIM i Cannes. Där kommer de verka för att människor med resurser, från andra delar av världen, ska komma till vår plats med sina resurser för att hjälpa oss att skapa möjligheter i form av investeringar och etableringar som skapar jobb, bostäder, företag och annat som vi behöver för att utvecklas och överleva.

De här människorna lär inte komma till Örebro spontant. Därför behöver vi vara där de finns. Världens största fastighetsmässa är en bra plats för Örebro att synas på. Och tänk vilken tur att vi får finnas där, trots att vi globalt sett knappast finns. Bra jobbat av er som ser till att Örebro fortsätter vara en viktig del av Stockholm, Mälardalen och Sverige.

NA skriver om MIPIM och frågar sina läsare om kommunen gör rätt som åker till Cannes. Där verkar som att de flesta inte tycker som jag. Åtminstone de som svarat på frågan genom att rösta ja eller nej.

Det fick mig att tänka igen. Pratar vi tillräckligt om Örebro och världen?

 

Comments are closed.